HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Dan Brown: The lost symbol - 2009. október 11. vasárnap

2009.10.13. 17:54 Eva Borsos

English version is below…

 
Nem tudom, otthon már beindult-e a Dan Brown láz – a magyar nyelvű kiadásra még várni kell egy kicsit. Itt rekordot döntött az első napon eladott könyvek száma, az Amazonon elő lehetett jegyezni a bolti ár 60%-áért, és több bevásárlóközpont is csökkentett áron kínálja a könyvet, ezzel csábítva be a vásárlókat. Én is megkaptam, mint szülinapi ajándék, és dupla izgalommal olvastam, mivel a könyv helyszíne Washington. A főszereplő változatlan, és a történet nagyon fordulatos, erről nem is mondok semmit, nehogy eláruljak bármit is a „nagy titkokból”. Miközben kiolvastam a könyvet, végigjártam néhány helyszínt, ahol a könyv bonyolódik (néhány helyszín itt van a közelünkben, és némi földrajzi tévedést is sikerült felfedeznem, de összességében nagyon pontosak a leírások).
Az alábbiakban küldök néhány fotót ízelítőül a rajongóknak:
 
 
Dan Brown: The lost symbol - 2009. October 11. Sunday
 
If there is any Dan Brown fan among you, than this is for you. I have read all of his books, and although this is quite similar to the last 2 – I feel in a way that I might not read any more – but is was just really fun to read it when I am here in Washington where the book is set. So while I was reading it, I could go and see places where things were happening. Some events took place in our neighborhood, so I actually discovered some slight geographical mistakes – but all in all the descriptions are really good. I am not going to give away any of the story – so if you want to read it you can get all the surprises. Here are some photos for you:

 

 

A skót szabadköművesek könyvtára és múzeuma. Ezt még majd belülről is megnézem hamarosan, mert látogatható.

 

Temple of Scottish Rite - near us - it is possible to visit - so I will go and see it sometimes...

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nemzeti Katedrális, ami a 20. század elején épült és az egyik legnagyobb a világon. Protestáns katedrális, iskolákkal és gyülekező helyekkel valamint egy óriási mélygarázzsal. A homlokzaton minden egyes vízköpő egyedi - az egyik Darth Vader-t formázza - mint fő gonosz.

 

The National Cathedral is in our neighborhood - which was built in the begining of the 20th century and one of the largest in the world. There are schools and great giftshops in the complex. Each gargoyle is an individual design - one of them is Darth Vader himself symbolizing the evil.

 

 

A "Szabadság Plaza" a város közepén van, ahol egy térkép mutatja be a város alaprajzának egyediségét. Az előtérben a Kapitólium látható.

 

Freedom Plaza is in the center of town, and it shows the unique design of the city. In the forground there is the Capitol.

 

 

Természetesen helyszín még a Washinton emlékmű és maga a Kapitólium is - sok más hellyel egyetemben. Ezekről már tettünk fel képeket és még készülünk őket belülről is megnézni.

Of course events take place in the Capitol and the Washington Monument is also involved. We had some photoes of those already and we will have some interiour photos later on.

Szólj hozzá!

Címkék: lost dan symbol brown:

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr421447910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása