HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Oregon, Yakima - 2009. november 7. szombat

2009.11.12. 04:44 Eva Borsos

A szállodánk büszkén hirdette a gourmet reggelit, és a vendéglátóim rábeszéltek egy osztrigás spenótos rántottára. Hát nem biztos, hogy legközelebb is ezt választanám. Sétáltunk egyet a leghosszabb tengerparton, ahol láttunk egy bálna csontvázat. Majd elindultunk délnek, átkeltünk egy végtelennek tűnő hídon a Columbia folyón Oregon államba. Sajnos egész délelőtt esett – így Portlandet csak egy ködbe burkolt városként láttam. Majd a Columbia folyó kanyonjában haladtunk tovább – átkelve a Cascade hegységen – ami egy partközeli hegyvonulat. Az esőben is látványos volt. Végül elértük az egyik legnagyobb vízesést a Multnomah vízesést, ami több mint 300 méter magas. A szakadó esőben felrohantunk a kis hídhoz, ami félúton keresztezi a vízesést. Persze csuromvizesek lettünk. Délután átkeltünk a folyón egy gáton, ami eléggé elcsúnyított a tájat. Régen itt halásztak az indiánok a kis vízeséseken felugráló lazacra…

Elértük a Yakima Indiánok földjét, akik a korábbi területeik 1/10-ét tarthatták meg – persze a legterméketlenebb részét. Az eső is elállt és megnéztünk egy szuper kiállítást a Yakimákról, akik nem csak a saját hagyományaikat mutatták be, hanem a többi törzs nagy szabadságharcos hősét is. A Yakimák, akár csak a többi törzs legfontosabbnak a természettel való harmonikus együttélést tartotta.
Lassan ránk sötétedett és még át kellett kelnünk ismét a Cascade hegyvidéken. A hágón 1200 méter magasan komoly mennyiségű hó volt és a havas fenyők igazi karácsonyi hangulatot árasztottak még a sötétben is.
 
 
Oregon, Yakima – 7th November, 2009 – Saturday
 
Our hotel was announcing proudly their gourmet breakfast. My hosts suggested for me to taste the hangtown fries with oysters and spinach. It was not bad, but I might take something else the next time.
We went for a walk on the longest beach and see the skeleton of a whale. Then we crossed an endless bridge over the Columbia to Oregon. It was raining heavily all morning so we seen Portland covered in mist and fog. Then we crossed the Cascades and followed the Columbia gorge. It was impressive even in the rain. We stopped at the 620 feet high Multnomah waterfall. We hiked up halfway to the little bridge and we got soaking wet.
We crossed the river on a dam, which really ruined the landscape. It used to be a place where the Indians were catching the salmon which was jumping up on small cascades.
We reached the reservation of the Yakimas (of course they could keep the worst 10% of their former land). They have a really nice museum, which emphasizes how they lived in the nature and also shows the freedom fighters of other tribes. The rain stopped by then and as it was getting dark we still had to cross the Cascades once more. On the pass at 4000 feet there was a decent amount of snow, and the snow covered pine trees really had a very Christmassy feeling even in the dark.

Szólj hozzá!

Címkék: oregon long beach yakima

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr571519416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása