HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Kapitólium, Kongresszusi Könyvtár – 2009. november 24. kedd

2009.12.02. 14:16 Eva Borsos

 

 

Washington legfontosabb látnivalói közül már csak a Kapitólium és környéke maradt ki – ma végre sikerült oda is eljutni. Kora reggel a Kapitóliumban kezdtünk. A Dan Brown könyvben említett új látogatóközponton át jutottunk be – természetesen teljes átvilágítás után. Itt van egy kiállítás az épület történetéről, majd egy 13 perces film, végül egy kb. 40 perces vezetett séta. Iszonyú tömeg volt még így november végén is (hétköznap reggel). Összesen 3 termet mutattak meg. Először a kriptát – ahol senki sincs eltemetve, de ez a város középpontja, ahonnan az utcák számozása kezdődik. Majd a fölötte lévő Rotundát – ahol az elnökök felesküdnek, illetve az elnöki ravataloknak is ez a helye. Itt találtuk a többi történelmi festmény között Pocahontas képét is. Végül még megnéztük a korábbi alsóházi üléstermet, ami most egy szoborgaléria. (Minden állam 2 szobrot állíthat fel az épületben – akikre a legbüszkébbek.) Kossuth szobrát kb. 2 hónapja elköltöztették, és senki nem tudta megmondani, hova…

 

Egy földalatti folyósón átmentünk a Kongresszusi Könyvtárba, ami talán a legszebb épület a városban. Minden négyzetcentimétere gyönyörűen díszített, és persze tele szimbólumokkal (a 20. század elejéről nézve).
Végül a Legfelsőbb Bíróság épületét néztük meg, ami egy tökéletes görög templom formáját kapta, és akár a tárgyalásokra is be lehet ülni.
 
 
 
Capitol, Library of Congress – 24th November, 2009, Tuesday
 
Finally we made it to the Hill. We started at early morning in the Capitol. Its new visitor center is really spacious – so we get through security. There is an exhibition about the history of the building. First we watched a short film then we had a guide who took us around in about 40 minutes. It was rather crowded compare to being there on a November weekday. We have visited only the Crypt – nobody is buried there. It is actually the spot where the numbers of streets are starting in Washington. We also visited the Rotunda – where among the historical paintings we have found Pocahontas as well. Then we visited the former House chamber what is a statue gallery now. We were a little disappointed that we could only see these 3 rooms.
 
 
We crossed under the street in a tunnel over to the Library of Congress. For me this is the most beautiful building in the city. It is amazingly decorated with lots of symbolism, all of course looking from the beginning of the 20th century.
 
At the end we also entered the building of the Supreme Court which looks like an ancient Greek Temple. Really impressive buildings.

Szólj hozzá!

Címkék: of library congress capitol

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr411568804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása