HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Oak creek (tölgy patak) kanyon – Óriás meteor kráter - 2009. aug. 3. hétfő

2009.08.06. 07:23 Eva Borsos

English version is below…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A mai nap lazábbra sikerült, de igen élménydúsra. Először elautóztunk az Oak Creek Kanyonba, ami már a többedik kanyon. Szuper sziklaformációkkal és rengeteg fenyővel (a neve ellenére, ami tölgy patakot jelent). A völgy alján van a legszuperebb strand, amit el lehet képzelni. Vörös, többnyire simára csiszolt sziklák között egy kis patak folyik, ami pont kellemes hőfokú. Hol összeszűkül annyira, hogy csak egy ember tud a gyors sodrásban lecsorogni, hol pedig kis medence alakul ki, ahol még úszni is lehet. Egy helyen elég mély a patak, hogy a magas sziklákról bele is lehet ugrani. Tényleg a legszebb strand, amit el lehet képzelni. Az úszás után elmentünk az Arizonai óriás meteorkráterhez, ami elképesztően nagy. Egy végtelen síkságon van a kráter és sokáig azt hitték, hogy egy vulkán kürtője. Később itt tréningezték az amerikai űrhajósokat, mivel a felszín nagyon hasonlít a hold felszínéhez. A közepébe sajnos nem engedik be a látogatókat, de egyébként is igen sokáig tartana begyalogolni. Az alján elhelyeztek egy ember nagyságú képet, amit a széléről szabad szemmel nem is láttunk, csak távcsővel. Az eredeti vas meteor apróbb darabjai még mindig a kráterben lehetnek, A legnagyobb meteor darabot meg is simogathattuk.
Végül egy újabb motel Holbrook-ban, ahol két fontos helyi dolgot tanultunk meg. Először elmentünk a pénzbedobós mosodába. Egy nagy család is éppen mosott, ők magyarázták el mit kell csinálni. Egy mosás 1 dollárba kerül majd a szárítás kb. ugyanannyiba. A kis városban legalább 3 ilyen mosodát láttunk és mindenhol mostak javába a helyiek. Majd elmentünk a Safeway-be, ez a helyi Tesco. Eddig kisebb boltokban vásároltunk, és gondoltuk felmérjük az árakat, itt biztos szuper olcsó lesz minden. A végén Karesszel külön – külön arra a megállapításra jutottunk, hogy itt éhen fogunk halni, mert a legalapabb dolgok is iszonyú összegekbe kerültek. Néhány dolgot kiválasztottunk majd a pénztárnál megkérdeztem, hogy hogy lehet Safeway kártyát szerezni (arra voltak külön akciók). A pénztáros adott egy nyomtatványt, majd rögtön a kártyát is és az 5 dolláros számlánk rögtön 3 dollár lett. Hát így már bátrabban vásárolunk:- )   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oak creek Canyon, Meteor Crater – 3rd August 2009 Monday
Today we had a more relaxing day. We started out in Oak Creek Canyon, which is another great canyon with amazing rock formations and green pine forest (ok there are a few oak as well). At the bottom of the canyon there is the best beach we have ever seen. You can “hydrospeed” between red rounded rocks and then the creek turns into a larger pool, where you can swim. There is also a deep part where people are jumping in from the rocks. Amazing place!
After that we visited the Meteor Crater in Arizona what is just breathtaking. We could actually touch part of the meteor. The crater is so gigantic, that a 6’ man image at the bottom could not be seen from the rim only with binoculars. This was the place where the astronauts were trained, since the surface is similar to the moon.
We spent the night in Holbrook and we learned 2 very important things :- )
First we went to a coin laundry and it was amazing to see that local families are taking their laundry to these places and spend the evening there. Secondly we went to explore Safeway. So far we were shopping in small shops, so we expected to find super cheap prices. After looking around we were shocked how expensive everything is and we felt we are going to starve in this country. Then at the cashier I inquired about becoming a club member. He signed me in right away. This way our bill, which we expected to be over 5 dollars turn out to be only 3. Now I think I understand how people shop here – but if there are some other tricks I should know, just let me know. I feel like a baby in this country – I need to learn all these little issues and it is so much fun to figure it out!

Szólj hozzá!

Címkék: meteor creek canyon oak crater

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr41291954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása