HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Seattle - 2009. november 5. csütörtök

2009.11.11. 05:42 Eva Borsos

 
English version is below…
 
Ma átrepültem a kontinens észak – nyugati végébe – Seattlebe (Washington állam). Salt Lake Cityben szálltam át (mintha csak hazamennék – itt a nyáron 2 éjszakát is eltöltöttünk). A Nagy Sóstó lenyűgöző volt felülről, nagyon színes (rózsaszín, zöld, fehér stb.) és nagyon nagy. A hegycsúcsokon már hó is van, de az ország nagy része még őszies hangulatú. Már el is felejtettem, hogy mennyire kevés fa van az ország közepén. A két partvidék meglehetősen zöld, de az ország közepe többségében nagyon száraz és alig van néhány fa még a hegyvidékeken is.
 
Seattleben Loralyn és férje Bill várt egy Jaguárban. Loralyn sok-sok évvel ezelőtt utazott velem egy gasztronómiai túrán. Majd pár éve meghívott Bécsbe pár napra, most pedig az otthonába, Washington államba.
Novemberben általában elég esős az időjárás Seattleben, és legnagyobb szerencsémre, amikor leszállt a gép szépen látszott a város. Egyik oldalról egy nagy tengeröböl határolja, a másik oldalon egy óriási tó. A város pedig igen hegy-völgyes nagy hegyekkel a háttérben. Kocsival körüljártuk az öblöt, útközben megálltunk egy díjnyertes francia pékségnél. Folyamatosan szitált az eső kivéve, amikor kiszálltunk fényképezni. Megtudtam, hogy a helyiek annyira hozzászoktak az esőhöz, hogy senki nem használ esernyőt.
Este egy német származású hölgy, Helga csatlakozott hozzánk, hogy tanácsot kérjen tőlem a jövő évi budapesti útjához. Egy kellemes hall étterembe mentünk, ahol megkóstoltuk a nyugati parti rák „fasírtot” és kétféle lazacot (ezüst és király lazac). Mindkettő Alaszkából való, mert a Washington környéki lazac, ami az indiánok egyik fő étele volt, majdnem teljesen le lett halászva az évek során. Szintén megkóstoltam a kagyló chowder-t, ez egy krémleves, különböző zöldségekkel. Ez is kifejezetten finom volt.
 
Seattle – 5th November, 2009 – Thursday
 
Today I flew across country to Seattle (Washington State). On my way I stopped in Salt Lake City and the Salt Lake was just amazing from above. It is extremely large and really colorful (rose, green, blue, white etc.)
We also got a great view over Seattle which is situated between a large bay and 2 lakes in a hilly area with high mountains behind.
 
At the airport Loralyn and Bill waited for me in a Jaguar. I met Loralyn many years ago on one of my food and wine trips and then she invited me to stay with her in Vienna and now to her home near Seattle.
 
I learned that at this time of the year it is raining most of the time in Seattle. People got used to it so much that they do not pay attention any more and do not use umbrellas. We started at an award winning French bakery than we drove around the bay. It did drizzle the whole time, except when we got out to take some pictures of the city.
 
In the evening a German lady – Helga – joined us for dinner to get some advice from me about her upcoming Hungarian trip. We went to a charming seafood restaurant. We tested the Pacific crab cake which was quite different then the one on the Atlantic coast. I also tasted the clam chowder, what was really delicious.  We also had two kinds of salmon (king and silver) from Alaska. The local Indians used to live on salmon, but the early settlers overfished, so not much left by now.
 
Indián totem oszlop a belvárosban / Indian Totem pole in the downtown

Szólj hozzá!

Címkék: seattle

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr371517105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása