HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Annapolis, Great Falls, D.C. - 2009. október 14. szerda

2009.10.15. 00:58 Eva Borsos

English version is below…
 
Szombaton délelőtt látogattuk meg a nemzeti katedrálist, a részletekről már olvashattatok az előző bejegyzésben.
Utána egy vietnámi bevásárlóközpontba mentünk –a Lonely Planet ezt ajánlotta legnagyobb ázsiai bevásárlóközpontként. Rajtunk kívül kb. másik 10 nem-vietnamival találkoztunk. A termékek 75 %-áról nem tudtuk, hogy mit rejthet a csomagolás. Érdekes élmény volt.
Majd irány Annapolis, ami egy tengerparti, többszázéves kisváros, katonai akadémiájáról is híres, és Maryland állam fővárosa is egyben. Ez az egyik legkellemesebb hangulatú kisváros, amiben eddig jártunk. Végre megkóstoltuk a híres marylandi kék rákot, rák-pogácsa formájában. Fincsi volt.
 
Vasárnap vendégeink jöttek: Mona és unokája, Shelby. Délután elvittük őket a Potomac folyó Nagy Vízeséséhez, ahol még mi sem jártunk. Elképesztő sziklák között vágja át magát a folyó. Vadvízi kajakosokat is láttunk, és találkoztunk Joannal és Arttal – ők azok a barátaink, akik itt laknak a közelben.
 
Mona megmutatta a Kindle-jét, ez most az egyik legnagyobb sláger itt. Azok kedvéért, akik nem naprakészek a technikai kütyükben: ez egy könyvolvasó eszköz. Egy vékony, képernyős eszköz, amire rengeteg könyvet le lehet tölteni, némelyiket ingyen, a többséget a hagyományos könyv árának feléért-harmadáért. A legtöbb napilap és magazin is letölthető. Ez az Amazon saját terméke, és most a legújabb generációt olyan 50 000 Ft körül árulják. A fő konkurense a Sony Reader, a Google-lal a háttérben, és van még sok kisebb konkurense is. Az biztos, hogy így sokkal könnyebb lenne hazavinni azt a rengeteg könyvet, amit szeretnék hazavinni.
 
Hétfő Colombus napja volt (ezen a napon fedezte fel Amerikát, ami nemzeti ünnep, de azért az egyetemen voltak órák). Délután a Nemzeti Építészeti Múzeumba látogattunk el. Az épület kolosszális, ahogy láthatjátok a képeken; a kiállítások érdektelenek.
Zárás előtt még a Nemzeti Levéltárat is megnéztük, ahol hosszú sorok kígyóztak a Függetlenségi Nyilatkozat és az Alkotmány eredeti 1700-as évek végéről származó példányai előtt. Mellette egy sarokban – mintegy mellesleg – szintén ki volt állítva a Magna Carta egy 1297-es példánya is. Ott rajtunk kívül még egy ember állt meg. No comment.
 
Kedden Washington-környéki barátaink, Ági és Ron jött hozzánk vacsorázni.
 
Annapolis, Great Falls, D.C. – 14th October, 2009 - Wednesday
 
On Saturday we visited the National Cathedral, you could read about the details at the previous day. Then we visited a Vietnamese Mall, my husband found it in Lonely Planet. There were maybe 10 other non-Vietnamese visitors and it was mostly restaurants and one grocery shop, where 75 % of the products were non identifiable for us. It was an exciting experience.
Then we headed for Annapolis, capital of Maryland and one of the most charming small town in the area. There was a boat show taking place so the bay was fenced from us, but we had our first crab cake experience and we quite liked it.
 
On Sunday Mona and her granddaughter Shelby came to stay with us. We visited the Great Falls on the Potomac, what is truly amazing as the river cut its way through the rocky landscape. We also saw some wild water kayaks.
Mona showed us her Kindle. We are really tempted by it, it would be much easier to take home all the books I would like to have – but I am sure the price will drop soon, so I think we wait a little bit with this purchase.
  
 
 
On Monday (Colombus Day) – which was surprisingly a regular day at the university – we went to visit the National Building Museum. Very impressive building but the exhibitions were so-so, whereas the gift shop was really impressive. We also visited the National Archives, where long lines were waiting to catch a glimpse of the original 18th century copy of the Declaration of Independence and Constitution. In a corner nearby the 13th century Magna Carta was also exhibited there was one other people apart from us, who went to see that…
 
On Tuesday night our friends Agi és Ron came to see us for dinner.

Szólj hozzá!

Címkék: great falls annapolis

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr511451061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása