HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

San Francisco – Yosemite Nemzeti Park - 2009. júl. 29. szerda

2009.08.02. 19:06 Eva Borsos

English version is below…

 
Mától „megtámadjuk” a nagy nemzeti parkokat. Az egyik leghíresebbel kezdjük – Yosemite – ami 4 órára van keletre San Franciscotól. Vettünk 35 liter vizet és néhány szuper halkonzervet. Itt árulnak olyat, ami kis tasakban van, nagyon finom, praktikus és még egészséges is.
Szokás szerint későn indultunk, így későn is érkeztünk (de így legalább elkerültük a reggeli dugót). Először elfoglaltuk a sátorhelyünket (ezt interneten foglaltuk és a legjobb helyek persze már elkeltek). A sátorhely itt akkora, amire a Balcsin legalább 5 sátrat is felállítanának. Be lehet állni kocsival, van egy kiépített tűzrakóhely, egy sátorhely elegyengetve és a legfontosabb a „medvebiztos” konténer, amibe nem csak az ételt kell bezárni, de minden kozmetikumot is, aminek a szagából azt hihetné, hogy az étel. A szemetesek is óriási zárható konténerek. Medvével végül nem találkoztunk, csak rengeteg amerikai mókussal, akik többször beszálltak a kocsinkba és igyekeztek belopózni az ételtárolóba. Idillikus a környezet, egyetlen szokatlan dolog van, hogy a legközelebbi zuhanyzó 40 kilométerre van a kempingtől – itt úgy tűnik nem zuhanyoznak az emberek naponta:- ) A valódi ok valószínűleg az, hogy az Amerikai nemzeti parkokban mindent igyekeznek úgy megtartani, ahogy van. Nem szabad egy fűszálat sem letépni, tűzifát otthonról kell vinni, gyűjteni tilos, és ennek része a vízgazdálkodás is, hogy minél kevesebb vizet használjanak a látogatók. Lehet viszont fürödni a tavakban és a patakokban, kivéve egyet, ami San Francisco vízellátását biztosítja.
A park egy gyönyörű fenyőerdőben fekszik óriási sziklák között völgyekkel. A hegycsúcsokról vízesések zuhognak alá és a völgyben patakként mennek tovább – már majdnem giccses, olyan gyönyörű ez a hely. 
Először elmentünk a két fő vízeséshez, amikben a nyár közepén persze kevés a víz, de a 2 vízesés együtt Észak-Amerika legmagasabbja. Majd felmentünk a hegytetőre – 2 elképesztő kilátó pont is van, ahonnan az egész környéket belátni. A legmagasabbhoz pont naplementekor érkeztünk és innen láttunk még két óriási vízesést.
 
  
San Francisco – Yosemite National Park 29th July 2009 Wednesday
We are starting the national park visits today. We stocked up with water and food and headed to Yosemite. First we took our campsite, what was so pleasant, we were sorry not to stay longer. It included a parking place for our car, a fire ring, a campsite and a food locker to store all toiletries and food in there to avoid the bears. Actually we have not seen any bear but the food locker was really useful against the squirrels. 
We started in Yosemite Village and seen the two big waterfalls, which supposed to be the highest ones in the USA, not much water during the summer unfortunately. Then we went to the Tunnel View (this is the picture postcard image, then to Glacier point where we got by sunset and we have seen 2 much larger waterfalls. Amazing day, we just had another hour and a half drive to get to our tent.
 

Szólj hozzá!

Címkék: yosemite

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr831283652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása