HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Pittsfield, Stockbridge - 2009. szeptember. 9. szerda

2009.09.16. 15:10 Eva Borsos

English version is below…
 
Ma reggel Stockbridgebe mentünk a Norman Rockwell Múzeumba www.nrm.org
1916 és 63 között ő készítette a Szombat Esti Újság (Saturday Evening Post) címlapját. Képei humorosan fogalmazták meg a heti eseményeket, a szereplőket a kis város lakóiról mintázta. 50 év alatt mindenki megismerte nevét és a múzeum méltán nagyon népszerű ma is. (Egyik festményén több felügyelő kísér iskolába egy néger kislányt, miután bevezették, hogy a fehér és a fekete gyerekek járjanak egy iskolába. A feketéket persze sok atrocitás érte, főként a fehér környékeken.)
Megnéztük Tanglewood-ot – ami Bostoni Szimfonikus Zenekar (a világ egyik legjobb zenekarja) nyári koncert helye, ahol közel 10.000 fő fér el többen a füven piknikezve hallgatják a koncertet.
Majd piknikeztünk Ashintullyben. Egy elegáns ház, amiből egy tűz után csak 4 oszlop és a gyönyörű kertek maradtak meg. Teljesen egyedül voltunk a természettel, az oszlopoktól remek kilátás nyílt a környékre.
Hazafelé megálltunk a környék legrégebbi szállodájánál – Red Lion Inn és a teraszon fagyiztunk egyet a hintaszékekben. http://www.redlioninn.com/
Ingrid remek vacsit készített, majd megnéztük Obama beszédét a tévében az amerikai egészségügyi rendszer átalakításáról. Ingrid férje és fia is újságíró – a fia élő blogban kommentálta a beszédet a Washington Post honlapján. A beszéd még hosszú ideig fontos téma maradt a médiában.
  
Pittsfield (MA) – 9th September 2009, Wednesday
 
This morning we stared in Tanglewood – summer performing place of the Boston Symphonic Orchestra. Then we went to see the Norman Rockwell Museum www.nrm.org
I am sure most of you are familiar with this great artist, who was designing with great wit and emotion towards people the cover of the Saturday Evening Post between 1916 and 1963. Most of his figures were actually coming from Stockbridge – his selected hometown.
Then we went to enjoy Ashintully – a former beautiful home which disappeared in a fire – only 4 pillars remained in the middle of a charming garden. Nobody else was there – so we could enjoy the amazing view and the peace of nature.
Then we enjoyed an ice cream in the rocking chairs on the terrace of the Red Lion Inn – one of the oldest hotels in the region. http://www.redlioninn.com/
Once we got home Ingrid prepared a great dinner, then we watched the address of President Obama. Both the husband and son of Ingrid is a journalist, the son was actually blogging during the address for the Washington Post.

Szólj hozzá!

Címkék: norman rockwell stockbridge

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr51386376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása