HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Washington – San Diego - 2009. júl. 20. hétfő

2009.07.23. 07:03 Eva Borsos

English version is below...

Hajnal 4-kor keltünk, és mire összeszedtük a bőröndöket, már várt minket a minibusz. Hajnalban utaztunk körbe Washington gyönyörű kertvárosi részein, hogy további utasokat vegyünk fel. Pont mint a filmeken, kerítések nincsenek, de minden bejárat mellett van egy kellemes kiülős terasz.

A reptérre belépve (BWI – ez egy másik reptér) majdnem megfagytunk. Kb. 15 fokra volt lehűtve a levegő – gyorsan elővettük a kabátokat a bőröndből. Amikor a biztonsági kapunk kellett átmenni még a cipőt is le kellett venni. Én a kabátomtól nem igen akartam megválni ezért elég gyanússá váltam és még egy röntgenfelvételt is készítettek rólam.
Nashville (Tennessee állam) szálltunk át – közel Memphishez (Elvis városához). Végül kicsit több időt töltöttünk itt, mint ahogy terveztük, mert a csomagtér záródása meghibásodott és másfél órán át javították.
 
Délután 1-kor érkeztünk meg San Diegoba – a szálloda minibuszt küldött értünk, majd a szállodában Éva várt ránk. Elvitt minket egy rövid városnézésre és a Csendes óceánhoz is. Megint azt mondom, hogy pont mint a filmeken, puha forró homok, gyönyörű sziklákkal szegélyezett partszakasz, a hírességek közül Barbara Streisand lakik a közelben.
Meglátogattuk Éváék otthonát is, ahol rákot, szójababot és töménytelen mennyiségű epret faltunk fel a frissen kevert margarita mellé :-)
Sajnos Éváék másnap reggel elutaztak, így csak ezt a rövid időt tölthettük együtt, de így is remekül mulattunk. Végül, irány a SEAWORLD – ez az egyik legnagyobb és legrégebbi tengeri témapark. Már este 7 óra volt, mire odaértünk, de épp akkor kezdődtek az esti show műsorok. Itt is van cápa alagút, és rengeteg akvárium, „vizes” játékok és delfin és fóka show, de a fő látványosság Shamu a gyilkos bálna (aki tulajdonképpen egy óriási kardszárnyú delfin). Igazából nem is egy, hanem 4 Shamu van, akik 4 akrobatikus képességű ifjú hölggyel mutatnak be elképesztő dolgokat, aminek a vége természetesen egy tűzijáték.
Itt sem maradtunk kaland nélkül! Az esti előadáson, amikor már azért nincs olyan meleg - mi a középső részbe ültünk. Ki volt írva, hogy az még a „vizes zóna”, de gondoltuk este már nem vizeznek annyira és ilyen magasra csak nem jön ki a víz. A bemutató 3. percében Shamuk összegyűltek a medence hozzánk közelebbi szélén és összehangolt munkába kezdtek. Függőlegesen állva, nagy farok csapásokkal ránk pumpálták a sós vízet, majd szépen körben mindenkit meglocsoltak. Shamu a fényképezőgépünket is besózta így megint kimarad a fotózás egy időre:-)
Aki szeretne többet tudni Shamuról megnézheti őt az alábbi linken:
 
 
 
 
20th July 2009 Monday Washington D.C. – San Diego
We started out early to get out to BWI and fly through Nashvile to San Diego – we had about 1 hour delay due to a small technical problem, which was eventually fixed. Finally we got into beautiful San Diego by 1.00 pm and we got into our hotel where our local friend Eva was expecting us. She drove us down to the old town for a short sight seeing, than we went to see the ocean for a short stroll. I can not imagine anything better than that to stroll in the warm sand after flying for 3 days:-)
Then we went to visit Eva’s family, they were really amazing. The children are fluent in English and Hungarian and they prepared for us some scampi and tons of fresh strawberries what was really delicious. 
In the evening we went to visit SEAWORLD. I am sure most of you are familiar with this place – the best part of the show was Shamu the whale. We did enjoy the show until Shamu was playing dog – he had to catch a ball in the water and when he jumped in he really flooded us with water. We realized when we sit in the middle section that we might get a mist or a few drops but we did not expected to be covered with water at 8 pm. Shamu also put some salt into our camera so not much picture taking againJ Anyway we still feel very fortunate to know Shamu in person now (actually there are 4 of them:-)

Szólj hozzá!

Címkék: usa san diego seaworld

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr251262267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása