HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Arlington - 2009. augusztus. 30. vasárnap

2009.09.07. 03:39 Eva Borsos

 
English version is below…
 
Ma elindultunk, hogy felfedezzük a várost. Mivel az előző nap (szombaton) temették Ted Kennedyt, ezért a Potomac folyó túlpartjára mentünk, ahol a Pentagon és az Arlingtoni katonai temető található.
A Pentagont csak körülautóztuk - óriási morózus tömb - 5 db ötszög van egymásba építve koncentrikusan. Több száz kilométernyi folyosó, mégis el lehet jutni bárhonnan bárhova 6 perc alatt.
A temető a Pentagon mellett egy gyönyörű zöld domboldalon helyezkedik el, remek kilátással a városra. A polgárháború idején ez Lee tábornok (a déliek vezére) ültetvénye volt. A házát ma is meg lehet nézni a temetőn belül, de a rabszolgák kunyhóit már elbontották.
A temetőben különböző emlékművek vannak az elmúlt évszázadok hőseinek (többek között a Challenger és a Columbia űrhajó legénységének is.) Talán a legérdekesebb a második világháború női pilótáinak szentelt kiállítás volt. A legtöbben természetesen a Kennedy-ek sírjához igyekezett. JFK sírján örökláng ég. A közelben van Bob és Ted sírja is. Az utóbbihoz nem sikerült nagyon közel kerülnünk, mert éppen egy számunkra ismeretlen „fontos” látogatók vettek búcsút tőle.
 
Arlington – 30th August 2009, Sunday
We started to discover the city. Yesterday (Saturday) there was the funeral of Ted Kennedy, so we decided to visit Arlington. First we drove through Georgetown, which is a lovely historic part of the city, then we crossed the Potomac drove around the Pentagon.
It is a really impressive rather intimidating complex with 5 concentric pentagonal buildings. The Arlington National Cemetery has a beautiful location on a green hill overlooking the downtown of DC.
This used to be the plantation of Captain Lee, you can still see his house, but the small huts of the slaves are gone. There are several memorials for the heroes (like the astronauts of the Challenger and Columbia spaceship). Our favorite part was the exhibition commemorating the lady pilots in WW2. Most of the people went to see the graves of the Kennedys. JFK has an eternal flame on his gravestone. Near to him there is the grave of Bob and Ted. We could not really get close to the grave of Ted Kennedy – due to having some family members at the grave.  

Szólj hozzá!

Címkék: arlington

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr741365105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása