HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Long Beach - 2009. november 6. péntek

2009.11.11. 05:53 Eva Borsos

Ma korán keltünk és nekiindultunk délnyugat felé. Reggelire megálltunk egy remek reggeliző étteremben – ahol lenyűgöző választékot kínáltak. Amerikában a nagy reggeliknek megvan a hagyománya, de valahogy mi eddig elkerültük ezeket a remek reggeliző helyeket. A különböző tojásételeken kívül lehet itt enni különböző kolbászkákat és fasírtokat, reszelt sült krumplit, különböző palacsintákat, waffelt és még rengeteg mindent. A kávé természetesen végtelenített…
Az óceán közelében megálltunk megcsodálni a mérsékelt övi esőerdő egy darabját. A fék vastagon mohosak, rengeteg a páfrány, a fenyők olyanok a sok csüngő növénytől, mintha óriások lennének kitárt karokkal. Igazi élmény volt, főként, hogy a nap is kisütött.
 
Délután eljutottunk Long Beachre – a világ leghosszabb strandja – ahol nem sokan fürödnek – az óceán általában túl hideg és óriási hullámok vannak. A hosszú keskeny földnyelv mindkét oldalát körülöli a tenger. A földnyelv végén a Columbia folyó beleömlik a tengerbe – ami az egyik legnagyobb vízhozamú folyó az országban. A folyó két oldalán világítótornyok állnak és ez volt az a pont, ahol 1805-ben Lewis és Clark célba ért. Lewis és Clark két felfedező volt, akiket Jefferson elnök indított útnak, hogy megtalálják a Missuri és a Columbia folyó közötti összeköttetést. Az út 3 évig tartott és sok viszontagság után sikeres volt, ami nagyban elősegítette az Egyesült Államok terjeszkedését nyugat felé. Az útról egy remek kiállítás van a Columbia folyó torkolatánál.
 
Az éjszakát egy gyönyörű közel 100 éves kis szállodában töltöttük (Shelburn Inn). A tulajdonos 30 éve vezeti a szállodát. Igazi vendégszeretettel fogadnak mindenkit. Az étterem híres a helyi specialitásokról. Vörös áfonya – cranberry – amiről kiderült, hogy elárasztják és úgy nő.  A másik specialitás az osztriga. Ezt szintén majdnem sikerült teljesen kipusztítani végül japán osztrigával telepítették be az öblöt és most már újra van osztriga bőségesen. A környék tele van osztrigahéj hegyekkel!
Vacsorára előételként rántott osztrigát ettünk. Ez sokkal puhább, mint a kagyló – egy kicsit a velő állagára emlékeztet. Rántva egészen kellemes volt, de az osztriga nem egy olyan étel, amiből nagy mennyiségeket lehet enni.
Majd kacsát ettünk isteni rizottóval és csokoládétortát.
 
Long Beach – 6th November, 2009 – Friday
 
Today we started out very early and stopped for breakfast in one of these great breakfast places. Somehow we did not get into one of those so far, so I really enjoyed seeing the great choice of food and the endless coffee cups…
Then we were driving further to the South West and stopped in a temperate rain forest. It is really amazing to see all the moth on the trees. The big fur trees looked like giants with many hands. I really enjoyed seeing this, especially with the sunshine!
Then we reached Long Beach – supposedly the longest beach in the world. Not many people swim here, the Pacific Ocean is far too cold for that and the waves are very high as well. We visited the confluence of the Columbia River with the Ocean. This is one of the largest rivers of the West and this was the place where the explorers sent by President Jefferson – Lewis and Clark reach their aim. They followed the Missuri river and found the route to the Columbia and all the way to the west in 1805. This really speeded up the enlargement of the USA towards the west. About their adventures there is a wonderful exhibition at the end of the Columbia River.
 
We stayed in a 100 year old charming small hotel (Shelburn Inn) which is famous for serving local delicacies. Cranberries – which I learned are grown under water and oysters, which were also over fished but replaced by Japanese oysters. You can see all the empty shells in piles around the peninsula.For dinner we eat some breaded and pan fried oyster. It was really nice – I never had them before, and it is a kind of food you can not eat a whole lot of them. It is a little similar to clams but much softer then that. Then we had some duck with delicious risotto and some chocolate cake. What else can you do in a day…
 

Shellburn Inn and the (és a) Jaguar

Szólj hozzá!

Címkék: and clark lewis long beach

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr81517112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása