HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Washington - 2009. november 12. csütörtök

2009.11.18. 01:52 Eva Borsos

Ma reggel a Gallaudet egyetemre vitt az élet, ami a siket és nagyothallók egyeteme. Már az is lenyűgöző, hogy egyáltalán van ilyen intézmény. Megtapasztalni pedig különösen érdekes volt. Minden terem ajtaja nyitva van és teljes a csend az intézményben, bár minden teremben óra van. A folyóson “beszélgető” emberek élénken mutogatnak és persze le sem veszik tekintetüket a beszélgetőtársukról.

Megnéztem a Botanikus kertet is, ahol éppen különböző természetes anyagokból a híres washingtoni épületek voltak felépítve (a Kapitóliumot láthatjátok a képen). Szintén megnéztem az Afrikai Művészeti Múzeumot, ami nagyon érdekes volt, majd este a UMBC-n részt vettem a 3 csésze tea című könyv szerzőjének előadásán. Nagyon szimpatikus ember, a képen a dedikálás pillanata.
 
Csütörtökön Karesz Anitával a Baltimore melletti Towson Egyetemen tartott előadást. Az egyetemnek kb. 24000 hallgatója van; a központi épülete 1915-ben épült historikus stílusban; így a Műegyetemhez hasonlíthatom. Vendéglátójuk, Jonathan Lazar a HCI szakmai közösség lelkes, aktív tagja. A hálózatépítő tevékenységére példa, hogy előző nap este eszébe jutott, hogy ez a nap a World Usability Day (A Használhatóság Világnapja), amikor a világ legkülönbözőbb helyein használhatósággal, szoftver-ergonómiával kapcsolatos programokat tartanak: hamar regisztráltak, és Kareszék előadása a világnap egyik hivatalos eseményévé lépett elő: http://www.worldusabilityday.org/en/lecture-about-use-physiological-data-usability-testing
 
Én pedig Joannal és Arttal a Nemzeti Galériát néztem meg. Joan művészettörténész és sok éve idegenvezet a Galériában ezért egy igazán különleges élmény volt megnézni az ő kedvenc műveit a múzeumban. Ebédelni is elvittek a „személyzeti étkezőbe” – ami az épület legszebb részén van, kilátással a mallra. A képen egy időszakos kiállítási darab látható – ami összeköti a két épületet a föld alatt.
 
Este egy újabb helyi specialitást próbáltunk ki a spagetti tököt. Ezt csak meg kell sütni vagy főzni egyben, majd egy villával kiszedni a belsejét, ami úgy jön ki, mint a spagetti. Lehet úgy enni, mint a tésztát valamilyen szósszal vagy köretként. Kicsit olyan az íze, mint a sütőtöknek és nagyon kalóriaszegény!
 
Washington DC. – 12th November 2009, Thursday
 
I have gotten to the Gallaudet University today, which is the university for deaf people. Each lecture room door is open and the building in totally quite, although there is a lecture in each room. Students “chatting” on the corridors are gesturing vividly and everybody is “keeping a close eye” on the other, who is “talking”. Really exciting experience.
 
Then I went to visit the Botanical Garden, where they have a small scale model of each important public building in the city made out of natural material. On the picture you can see the Capitol. I also visited the African Art Museum, what was really exciting.
In the evening I went to the UMBC to join a talk by the author of 3 cups of tea – you can see the moment of the autographing of the book on the picture.
 
Thursday Karesz and Anita presented a lecture at the Towson University, next to Baltimore. The Towson has cc. 24,000 students and a historic main building built in 1915, so it is a bit similar to the Budapest University of Technology and Economics. Their host, Jonathan Lazar is an ardent and active member of the HCI community. The previous day they realized that this is the World Usability Day, when usability and Human-Computer Interaction (HCI) events are held at various sites of the world. They registered the lecture as an official event of the World Usability Day: http://www.worldusabilityday.org/en/lecture-about-use-physiological-data-usability-testing
 
I went to visit the National Gallery with Joan and Art. Joan is an art historian and a docent in the museum for many years. It was a wonderful possibility to join her on a tour of her favorites. They also took me for lunch to the staff quarter – overlooking the mall. On the picture you can see a temporary artifact, which connect the two buildings of the gallery underground.  

Szólj hozzá!

Címkék: garden national dc gallery gallaudet botanical

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr891533447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása