HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Washington – 2009. november 15. vasárnap

2009.11.18. 02:21 Eva Borsos

Szombaton délelőtt egy nyugat – virginiai egyetem diákjainak tartottam előadást Magyarországról a Kossuth Házban, majd indultunk a Kareszt ösztöndíjasként fogadó tanszék vezetője, Andrew Sears házában tartott tanszéki bulira. Remek indiai kaják voltak, mi pedig a már jól bevált dobostortát vittünk.

 
Vasárnap a két napos Magyar Bazár második napján már mi is részt vettünk (Karesz csak korlátozottan). Én egész nap a konyhán osztottam a remekebbnél remekebb ételeket (amiket a követségi séf készített el – részben az én közbenjárásomra). Ezt a rendezvényt a helyi cserkészek szervezik. A szülők és egyéb érdeklődök, összehordják a sütiket (én 100 palacsintával járultam a buli sikeréhez) illetve magyar könyveket és ajándéktárgyakat, amire már nincs szükségük. Ezt a bazáron kiárusítják és a bevételből a cserkészek egész éves programját finanszírozzák, illetve támogatnak egy kárpát-medencei magyar intézményt. Egész nap magyar zene és tánc fokozza a hangulatot. Rengetegen voltak és már egyre több az ismerős is! Estig minden ételt eladtunk – a kevés maradékot „leáraztuk” így sokan haza is vittek a sok magyar finomságból.
 
Még egy könyvet szeretnék megemlíteni, amit az elmúlt héten olvastunk: Montgomery: Hungary - The unwilling satelite – ami nagyjából annyit jelent, hogy Magyarország - a vonakodó szövetséges. A szerző 1933-41 között volt amerikai nagykövet Budapesten és még sehol ennyi jó szót nem olvastam az ország erőfeszítéseiről,hogy ellenálljon a názi befolyásnak – már-már túlzásnak is tűnik…
 
Néhány fotó a környékünkön lévő „félhold ösvényről”.
 
Washington DC – 15th November 2009, Sunday
 
On Saturday I gave a talk to a West-Virginia College group about Hungary in the Kossuth House. Then we went to the Open House events of the host department of Karesz, held in the home of Andrew Sears, the chair of the department. There were great Indian dishes and we took some Dobos cake.
 
On Sunday I volunteered in the kitchen of the Hungarian Bazaar. It is organized by the Hungarian Scouts with great food (some provided by the parents and other volunteers – I prepared 100 pancakes, some done by the chef of the embassy). There is music and dance, Hungarian used book fair and just a great happening to meet and be together. It was great. The money they collect goes to keep up the Hungarian Scout movement in DC and also to sponsor a school in Hungary.
 
I also would like to share a new book experience we read this week: Montgomery: Hungary the unwilling satellite. The author was the US ambassador in Budapest between 1933 – 41 and he is talking very highly about the efforts of the Hungarian government to stay away from the Nazi influence – it actually seems even more positive then it was in reality…
 
Enjoy a few photos from the Crescent trail which runs near our house…
 

Szólj hozzá!

Címkék: hungary the hungarian dc satellite bazaar montgomery: unwilling

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr731533459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása