HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Washington - 2009. szeptember 24. csütörtök

2009.09.25. 18:36 Eva Borsos

English version is below…

 
Az elmúlt 2 hétben sok minden történt velünk, csak felsorolásszerűen:
 
-         Megnéztem a Nemzeti Galéria egy részét Bob barátommal, aki egy idős hobby festő.
-         Megnéztük a Repülési és Űrhajózási Múzeumot, ahol a Skylab űrállomás és sok korai repülőgép replikáján kívül többek közt eredeti Apollo holdkomp (fotó), eredeti Szojuz és Apollo űrhajó összekapcsolódva (fotó) (fel nem lőtt tartalékpéldányok), több űrhajó eredeti visszatérő egysége, eredeti U2 felderítő repülő és sugárhajtású vadászgépek láthatók. (Ezt a részt Karesz írta – csak a tisztánlátás kedvéért mondom)
 
-         Éppen ma pedig a Holocaust Múzeumot jártam végig – ami elképesztő. Minden belépő kap egy útlevelet, egy valós személyét és a kiállítás végén kiderül, hogy mi lett a sorsa. Tényleg jó kiállítás a témáról, sok ma Amerikában élő túlélő beszámolójával.
 
-         Vendégül láttuk Markot és feleségét egy ebédre – akikhez most megyünk egy hosszú hétvégére Philadelphiába.
 
-         Mi is vendégeskedtünk Joan és Art barátaimnál, akik kb. 10 percre laknak tőlünk kocsival. A házuk mellett halad el a „Félhold-ösvény”, ami egy kerékpárút és gyalogos ösvény, ami a város nagy részén áthaladva, a mi szakaszunknál egy kis patakot követve elvezet egészen a belvárosig.
 
-         Több koncerten és előadáson vettünk részt (a legkülönlegesebb egy Hawaii táncbemutató volt).
 
Egyben szeretnék egy új sorozatot kezdeni, amiben kis színes hétköznapi dolgokról számolunk be. Nekem mint nőnek a legszembeötlőbb a washingtoni divat. A hölgyek többsége nyilván valami fontos közhivatalban dolgozik, ezért szerintem ebben a városban adják el a legtöbb fekete és szürke ruhát és kosztümöt. Amit a hölgyek viselnek is, de hogyan… Mivel még elég nyárias az idő, a több száz dolláros elegáns fekete miniruhákhoz nem vesznek fel semmit, csak egy strandpapucsot. A lábujközöst. Van akinek Nike mintás, van akinek barna bőrből van, aki nagyon ki akar tenni magáért az fekete flittereset vesz és egy nyaklánccal is megtoldja. Szerettem volna fotókat mellékelni, de olyan nehézkes az utcán idegen csajszikat fényképezni. Ezért inkább itt egy pár fotó a lakásunkról, az sokkal szebb látvány! 
 
Washington D.C. – 24th September, 2009
 
In the last 2 weeks we had been busy with little everyday things, just briefly a few:
 
-         I visited the National Gallery first time with a painter friend Bob.
-         We also visited the National Air and Space Museum, (the is my husbands comment on what was the most exciting part: Skylab Space station, early airplanes, original Apollo moon comp (photo), original Soljuz and Apollo spaceship joined together (photo) (these were the like spare once which has not been used), several landing units of returning space ships, original U2 spy plane and plenty more)
 
-         Today I have visited the Holocaust Museum – what is really tremendous. Upon entering you receive an ID card of an actual person and as you proceed on the exhibition you learn what happened to the person. At the end there is an hour movie with survivors, who are living in the USA now.
 
-         We had Mark and her wife for lunch and we are visiting them for a long weekend now in Philadelphia.
 
-         We were enjoying lunch with Joan and Art, who happened to live about 10 minutes drive from us. They also showed us the Crescent Trail, which passes next to their house. This trail follows a small creek and you can reach downtown Washington through a nice forested route.
 
-         We went to several concerts and presentations (the most exciting maybe the Hawaii dance performance was).
 
I also would like to share with you some of the everyday stories. As a woman I am really enjoying the see the Fashion in DC. Since most of the women work for some governmental office here, I would guess this is one of the biggest markets for black and grey dresses and suites. The ladies do where these and since it is quite warm generally this is the only thing they have on – and a flip-flop. Some has a plain black, some has one with a Nike logo, some wear a brown leather pair and those who want to be really elegant they put on one with flitters and a piece of jewelry as well. I wanted to get some photos, but it is rather awkward to catch photos for me of young ladies. Instead I am sending some photos of our beautiful apartment – what might be more appealing actually.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The view from the balcony

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr291407028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása