HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

San Diego - 2009. júl. 21. kedd

2009.07.24. 09:26 Eva Borsos

English version is below...

A legjobb érzés 3 nap repülés után, hogy ma nem utazunk sehova! Végre sikerült elindítani az internetet és újra kapcsolatba lépni a világgal. Majd elindultunk az állatkertbe, ami az egyik legjobb állatkert a világon. Hogy őszinte legyek, kicsit szkeptikus voltam ezzel a programmal kapcsolatban, hogy mért nézünk egy állatkertet itt, amikor a budapesti állatkert is szuper. De ezt itt tényleg más! Egy kanyon-szerű völgyben képzeljetek el egy esőerdőt, amit először egy emeletes busz tetejéről néztünk végig, remek kommentárokkal, majd egy kis libegővel felülről is mindent megnéztünk. Közben pedig mozgó járdákon és gyalog bejártuk a rejtettebb részeket. A legjobb az egészben az, hogy amikor a buszon ültünk, remekül láttunk mindent, majd amikor gyalogoltunk, alig érzékeltük a buszokat, úgy éreztük, mintha tényleg az esőerdőben mászkálnánk.
 
Az állatkert a Balboa Parkban található, ami egy régi világkiállításra épült, pont, mint a Városliget Pesten. Ma rengeteg múzeumnak ad otthont. Az épületek lenyűgözőek és a legjobb a „pálmaház” volt, ami pont úgy néz ki mint a világ más részein, csak éppen a faszerkezet között itt nincs üvegtábla, mivel a klíma szubtrópusi.
 
Ezt követően jött a feketeleves. Elmentünk a T-Mobile-hoz telefont venni. Egy nagy bevásárlóközpontban egy szabadtéri kis „asztaluk” van, ahol hosszasan megbeszéltük, hogy milyen csomagot szeretnénk, majd teljes összevisszasággal kaptuk meg – Karesz telefonjára töltötték fel az én perceimet, az ő internet előfizetését elfelejtették elindítani stb. Szóval kb. másfél órát vártunk, majd még többször visszamentünk, mire nagyjából úgy tűnik azt kaptuk, amire számítottunk:-)
 
Ezek után még nehezebb fába vágtam a fejszémet, amíg Karesz a konferencia megnyitóját és fogadását élvezte én elhatároztam, hogy végre veszek valami kaját. Itt enni a legnehezebb, mert a szállodaárakban nincs reggeli, és ugyan kérhetsz 1 tojás, 1 szelet piritóst és egy narancslevet 6 dollárért, de gondoltuk a közértben veszünk ezt azt - kávéfőző, mikro és hűtő úgyis van a szobánkban és majd ott remekül megreggelizünk. A probléma ott kezdődött, hogy itt tényleg mindenki autóval megy mindenhova. Ahol a telefonunkat vettük, abban a bevásárlóközpontban nem volt közért. Elmagyarázták, hogy csak 3 lámpányit mennyek egyenesen és ott balra. Kocsival ez 1 perc lett volna, de gyalog igazi kihívás volt. Kb. 25 percet gyalogoltam egy 2x4 sávos út mellett, összesen 1 másik gyalogossal találkoztam ez idő alatt. A közértben persze alig volt valami kaja – egy amolyan vegyes kereskedés volt. Lényeg a lényeg, hogy most már van mit ennünk:-)
 
 
 
21st July 2009 Tuesday San Diego
This morning the best part was, that we were not flying anywhere! We could take our time to get up and get ready. We have visited the World Famous San Diego Zoo and it is indeed a wonderful place, personally I liked it more then Seaworld, it was more human in a way. The setting is amazing and we really enjoyed the aerial tram ride and the double-deckers’.
We also explored Balboa Park a little bit – it is such a beautiful place as well – really outstanding city.
In the afternoon we had our hustle to purchase a phone, although we discussed what we would like to have by the end we had the whole thing mixed up between the two phones we purchased. Never mind, we managed to sort it out by the end of the day.
What was even harder to buy some food! Obviously breakfast is not included in our expensive hotel room, so I thought I pick up a few things to avoid paying 10 bucks for a breakfast per person. I ended up walking to the nearest grocery 25 minutes next to a 2x4 lane road (at least there was a small sidewalk) and I could get a few basics:-) This was the hardest part of my day.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: usa zoo san diego

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr521264503

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: como emagrecer 5 quilos em um mes 2018.02.12. 10:44:19

Bloons tower defense 3 infinite money - reugobg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása