HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

San Diego - 2009. júl. 23. csütörtök

2009.07.28. 07:21 Eva Borsos

English version is below…

 
Már kezdem magam otthon érezni San Diegoban! Ennyi időt nem fogunk egy helyen tölteni egy jó ideig. Ma vettem egy napi jegyet és kipróbáltam a tömegközlekedést. Egészen jól szervezett. Vannak buszok, amik általában fél óránként járnak és „villamosok”, amik kb. 15 percenként. Először a „Gázlámpás” negyedet néztem meg, ami tulajdonképpen a város központja. Hétköznap délelőtthöz képest nagyon csendes volt. San Diego nagyon híres konferencia város, a közepén van egy óriási konferencia központ. Ne otthoni léptékekkel gondolkozzatok ez tényleg óriási, szerintem 10.000 ember meg sem „kottyan” itt. Minden évben itt rendezik meg a „világhírű” Comic Con nevű nagy konferenciát (www.comic-con.org), ami épp ma kezdődött. Ide olyan emberek jönnek, akik hisznek Superman-ben, Spiderman-ben és a többi nagy amerikai hősben. A résztvevők (tinédzsertől nyugdíjasig extrém sminkekben (értsd vért imitáló matrica a nyakon és az arcon) és parókákban mászkálnak a városban a kb. 1 m hosszúságú konferencia táskájukat cipelve, amin természetesen az egyik szuperhős díszeleg. Este is bementünk a városban, amikor már igazi buli hangulat volt, láttunk többek között egy Szuperhősöket ábrázoló festménykiállítást. Az művész dedikálta is a műveit, amiket kb. 1000 dollárért árultak és már elég sok hiányzott a falról – azaz igazi keresett áruról beszélünk. Szóval ez itt nem egy unalmas kispolgári hely.
A tömegközlekedéshez visszatérve délután felfedeztem, hogy az egyik villamos végállomása Tijuana (Mexikó). Sajnos a vízumunkkal elég bonyolult elhagyni az országot, ezért nem is terveztük, hogy átmegyünk, de legalább a határig elvillamosoztam. Ahogy közeledtünk a határhoz egyre több mexikói arcot láttam és egyre többen beszéltek spanyolul köröttem. Tijuana egy dombon fekszik, azaz remekül lehetett látni a határ innenső oldaláról is. Egy óriási mexikói zászló van kitűzve a határra, ami mérföldekről látszik. A határon természetesen komoly piac van. Elvileg még mindig könnyedén át lehet jutni, de a magyar barátaink azt mondták, hogy nagyon felmentek az árak odaát és mostanság ők is ritkán ugranak át egy Margaritára.  
Az esti buszon megismerkedtünk egy kb. 150 kilós fekete hölggyel, aki nagyon fellelkesedett, hogy európaiakkal beszélgethet. Végül Karesz kolléganőjével Tatyival elcserélt egy 200 Ft-ost egy 1 dollárosra, hogy legyen valami emléke tőlünk. Már olyan kíváncsian várom, hogy más városokban is ilyen nyitottak-e az emberek, vagy ez csak Mexikó hatása az USA-ra!
 
 
 
San Diego – 23rd July 2009 Thursday
Today I decided to try the local public transportation. I bought a full day pass and I travelled all around San Diego. I started in the Gaslamp district, which was really quiet in the morning. Later I discovered that one of the trams listed Tijuana (Mexico) as its final stop. With our visa it is difficult to get in and out of the USA, therefore I decided at least to go to the border. Our Hungarian friends told me prices became quite high now, so it is not so worthwhile to go anyway…
So I got to the boarder, there was a big market and a gigantic Mexican flag, and of course I met many Mexican people. Tijuana is situated on a hill – so I could see the town from a distance.
In the evening we went back to the Gaslamp district and it was jammed with people. Actually this happened to be the first day of the so called Comic Con (www.comic-con.org) which takes place each year in San Diego. All age groups with extreme make-ups and gigantic conference bags were wondering around the place. If you are not familiar with this “very important” event I can give you a clue: those people are gathering here who believe in Superman, Spiderman and the other super heroes. We actually seen an exhibition in a gallery where the artist were signing his paintings on super heroes and several pieces were already sold out for the price of 1000 USD. 
 

Szólj hozzá!

Címkék: usa comic san diego con tijuana

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr851272878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása