HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Los Angeles - 2009. júl. 25. szombat

2009.07.29. 07:12 Eva Borsos

 

English version is below…
 
Összesen egy napunk van, hogy felfedezzük ezt a hatalmas és nagyon kiterjedt várost. Ági barátnőm és Ádám van segítségünkre ebben és a Pécs rendszámú Cadillac.
Először a belvárost néztük meg, ami szombat lévén elég csendes volt. Felhőkarcolók mindenhol és ami engem leginkább vonzott az a Walt Disney koncert terem, amit Frank Gehry tervezett. Nem vagyok egy nagy modern építészet rajongó, de az ő épületei általában tetszenek és ebben sem csalódtam. Ezek után indultunk megtalálni a legjobb helyet, hogy lefotózzuk a HOLLYWOOD feliratot, ami nem is volt olyan egyszerű. Az interneten megnéztük, hogy mit ajánlanak, de onnan persze nem látszott, viszont sikerült találnunk egy helyet, ahonnan megvan a szuper turisztikus felvétel!
Hollywood boulvard: mérföldeken keresztül sorakoznak a sztárok csillagai egymás után az aszfalton, mi csak egy kis szakaszt sétáltunk le, és megnéztük a Kínai Filmszínház előtt a hírességek láb-és kéznyomait, amit kezdetben a mozi tulajdonosának dedikáltak. A legrégebbi a 20-as évekből való. Itt van egy viasz figura múzeum is, de mi megelégedtünk a múzeum előtt álló viaszfigurákkal és egyéb jelmezbe öltözött „hírességekkel”. Majd bementünk a Kodak „Mozi”-ba, ahol a nagy díjkiosztókat tartják. Ez tulajdonképpen egy nagy bevásárlóközpontból nyílik, aminek az előcsarnokában az összes Oscar díjas film címe fel van írva évről évre és már elő van készítve a hely 2072-ig!
Majd jött Beverly Hills – ahol a sztárok laknak, valóba gyönyörű környezetben, aztán benéztünk Tiffany-hoz a Rodeo Drive –on. Tisztára mint a Micsoda nő című filmben. (A gyémánt gyűrűválasztástól nem a 6000 dollárnál kezdődő árak tartottak vissza minket, hanem hogy már van otthon egy halom belőle :-)
A délután hátralévő részében még kimentünk a homokos óceánpartra, ami gyönyörű volt a naplementében. A nap fénypontja az volt, amikor Dezső mexikói grillvacsorát készített nekünk. A kertjükben olyan szabadtéri konyhai eszközök vannak, amit még egy jobb szálloda is megirigyelne. Igazi felülmúlhatatlan vendéglátásban volt részünk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Los Angeles – 25th July 2009 Saturday
We have only one day to explore this gigantic and well spread out city. Our greatest help in this was Agi (my childhood friend), Adam (her 2 year old son) and a Cadillac with Pecs license plate (this is our home city).
We started out in the downtown area, which was really quiet on a Saturday morning. My main interest here was the Walt Disney Concert Hall, designed by Frank Gehry. I am not so much into modern architecture, but I really like his works and this is a good one as well.
Then we tried to see all the major tourist traps – not like with Elderhostel:-) We have found a good spot to take a picture of the Hollywood sign, then we walked a part of the “Walk of Fame” and we also discovered that the Kodak Theater is actually accessed by a shopping mall, this will change our view point when we watch the next Academy Awards!
We drove through Beverly Hills and stopped in Tiffany on the Rodeo Drive. Just like in the Pretty woman!
To enjoy the sunset we went out to the beach and in the evening we had a great Mexican dinner prepared by Denis in their garden. This was the most outstanding hospitality, one can not hope for more then that! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr91274917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása