HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Los Angeles – San Francisco - 2009. júl. 26. vasárnap

2009.07.29. 07:38 Eva Borsos

English version is below…

 
Hosszan gondolkoztunk milyen útvonalon utazzunk Los Angelesből San Franciscoba - 3 út is vezet - végül a mindenből egy kicsit elvet választottuk. Elindultunk a parton és megálltunk Venice Beachnél, ami egy tengerparti strand, majd Santa Monicán is áthajtottunk. Ezek után a parttól távoli 5-ös számú úton mentünk, ami egy nagyon forró és száraz vidéken vezetett át. A hőmérő 105 Fahrenheitig ment fel (38 fok). Érdekes módon a teljesen száraznak tűnő vidéken egy idő után óriási szőlő és gyümölcsfa ültetvényeket találtunk. A talaj nagyon termékeny és ahol egy csatornával el tudták hozni a vizet, ott igazi kis oázis alakult ki. Ezt követően lementünk a parti útra, amit egyszerűen csak az 1-es számú útnak hívnak. Itt a hőmérséklet 54 Fahrenheit volt, ami kb. 14 foknak felel meg. Az idő párássá vált és percenként változott, hogy épp egy nagy ködfelhőben vagy a tökéletes napsütésben autózunk (mivel a köd éppen alattunk volt). Az óceán hideg párája folyamatosan áramlott a hegyvidék felé, aminek a túl oldalán tombol a hőség. A partvidék a Dalmát tengerpart szépségével vetekszik, csak éppen sokkal dramatikusabb ettől a folyamatos ködörvényléstől. Út közben megálltunk a Hearst Kastélynál, ami egy milliomos magángyűjteménye, de csak a távolból néztük meg, mert elég késő volt már, majd egy elefánt fóka kolóniát is találtunk, ami nagyon meglepő volt számunkra. Rengetegen heverésztek a parton és évente több fóka bébi is születik itt
Ami a legmeglepőbb volt, hogy a partszakasz nagy része teljesen kihalt, nem lakik senki a közelben, még térerő sem volt. Az út egyes részei olyanok voltak, mintha Skóciában lennénk.
A gyönyörű tengerparti úton végül késő éjszaka érkeztünk a következő vendéglátónkhoz, akik San Francisco egyik legkellemesebb helyén laknak az öblön átvezető hídtól néhány utcára (ez nem a Golden Gate híd, hanem a másik híd). Vendéglátóink elutaztak és ezért a fiuk Bill várt minket és engedett be az üres lakásba, ahol bezuhantunk az ágyba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Los Angeles – San Francisco 26th July 2009 Sunday
 
We had the first really long drive today and it was hard to decide which road to take from LA to SF. Eventually we decided to do a little bit of everything. We started out on freeway 5, which was going across a very dry landscape, but after a while we have seen wonderful grapes and fruit trees in this very dry neighborhood. It was 105 F up there. Then we went down to the seafront (Highway 1) and it was only 54 F. Big and surprising change!
We stopped to see the Hearst Castle from a distance, then the elephant seals (another big surprise) and then we just enjoyed the view of this very rigid coastline with the ever changing fog. It reminded us of the Croatian coastline mixed with the Scottish highland climate:- )
What really surprised us how abundant this coastline was, I just never thought it would be so dramatic and under populated. Even our cell phones had no signals for hours.  
Unfortunately we did not estimate it will take us so long to get to SF, so we had to cancel the dinner with our friend Linda (without cellphone covarage that was a challenge). We also kept up quite late the son of our hosts here on this night! Our hosts Mitzi and George who are living in the best spot of town, close to Bay Bridge, were offering to welcome us in their beautiful home. On our first night they were away, so actually Bill - their son let us into their flat, where we collapsed after a very exciting day.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr551274942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása