HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Salt Lake City – 2009. aug. 7. péntek

2009.08.12. 07:33 Eva Borsos

English version is below…

 
Mivel tegnap éjszaka dugóba kerültünk és csak éjfél után értünk a szállodánkba, úgy döntöttünk lassítunk egy kicsit és maradunk még egy éjszakát. Így le tudtuk szervezni az utunk hátralevő részét illetve megnézzük Salt Lake Cityt is.
A belváros maga nagyon kicsi területen fekszik. Igazából azt is mondhatnánk, hogy a mormon alapítók egy teret terveztek és körülötte épült fel néhány felhőkarcoló és a kapitólium. A mormonok (azok számára, akik esetleg nincsenek teljesen képben) azt vallják, hogy nem csak Izrael környékén voltak próféták, hanem Amerikában is, sőt Jézus is meglátogatta Amerikát feltámadása után. A Mormon vallás alapítója Moroni próféta volt, aki isz. 400 körül élt és hátrahagyta a Mormonok Könyvét – ami tulajdonképpen egy 5. evangélium. A vallás modernkori alapítója Joseph Smith, akit egy angyal felvilágosított Moroni létezéséről. Kis üldözött vallásból Brigham Young tette elismert vallássá, azzal, hogy az üldözött hívőket New York államból áthozta a betelepítetlen Vad Nyugatra. A nagy sóstó partján megalapította a várost. Néhány évtized alatt óriási építkezéseket hajtott végre. A mormonok jelképe a méh utalva a szorgalmas munkára, amit a közösség végez. Felépítettek egy Templomot a jeruzsálemi templom mintájára. 10,000 fős gyülekezési termet, gyönyörű irodaépületeket és kellemes lakóházakat húztak fel igen rövid idő alatt. Az utcákat olyan szélesre hagyták, hogy egy 6 ökrös szekér meg tudjon fordulni.
Utah államként hamarosan csatlakoztak is az Egyesült Államokhoz, Young lett a kormányzó. A csatlakozás egyik feltétele volt, hogy lemondjanak a többnejűségről. A 26 feleséggel rendelkező Youngnak jelenése volt, amiből megtudta, hogy a többnejűség nem olyan fontos a közösség számára.
A város magja „Temple Square” – templom tér fallal körülvett egység, ahol az egyház tagjai és sok külföldi misszionárius folyamatos ingyenes vezetést tart a vallásról és a történelemről. A külföldi csinos fiatal misszionárius lányok kis táblácskát viseltek a saját országuk zászlajával, hogy ha valaki beszéli azt a nyelvet így könnyebben fordulhassanak hozzá. Egyébként mindenki nagyon kedves volt. Végül kimentünk a Nagy Sóstó partjára.
 
 
 
Salt Lake City – 7th August 2009, Friday
We hit a traffic jam last night entering Salt Lake City, so we got into the hotel after midnight. We decided to spend an extra night here. This way we could arrange things for the upcoming week of our travel and also could visit the city.
The downtown of Salt Lake City is relatively small, I would say it consist a few Skyscrapers, the Capitolium and the “headquarter” of the Mormon religion, the Temple Square. The pioneers under the leadership of Brigham Young built up some amazing things in a few decades. Once they gave up the polygamy, they could join the United States as well. Today on the square there are 2 visitor centers, where young local and foreign missioners are offering free guided tour to explain the history and the religion of the Mormons. They are really going out of their way to explain you everything. Flowers are everywhere, things just look perfect here. In the evening we went to have a look on the Salt Lake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home of Brigham Young háza

Szólj hozzá!

Címkék: city lake salt

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr501304400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása