HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Columbia-Washington-Baltimore - 2009. aug. 19. szerda

2009.08.27. 04:04 Eva Borsos

English version is below…

 
3 napot Karesz kollégájánál vendégeskedtük. Anita, István és a 2 éves Katica fáradhatatlanul segítettek minket a beilleszkedés első időszakában. Karesz és Anita egy konferencián ismerkedtek meg néhány éve és innen indult az együttműködés és az utazásunk ötlete. Szerdán bementünk az egyetemre, hogy Kareszt bemutatassák a kollégáknak. A legkellemesebb az volt, hogy rögtön kapott egy saját irodát, aminek az ajtajára már ki is volt írva a neve. Elkészítettük az egyetemi belépőkártyáját, ami nélkül nagyjából be sem lehet jutni a tanszékre. Majd elmentünk Enikőhöz Washingtonba, hogy elhozzunk néhány apróságot a bőröndjeinkből. Közben az a nagyszerű dolog történt, hogy Enikő lakását fogjuk bérelni – talán még emlékeztek Nála töltöttük az első éjszakát Washington határán és talán legszebb részén. A lakás egy igazi ékszerdoboz gyönyörű kilátással 2 percre a metrótól és Enikő még a kocsiját is ránk hagyja, mivel pont egy hét múlva utazik Magyarországra egy fél évet tanítani a szegedi egyetemen. Nem rég még arra készültünk, hogy egy alagsori egyszobás bútorozatlan lakást fogunk bérelni, és tömegközlekedünk. Ez maga a kényelem és luxus, hogy egy tökéletesen felszerelt gyönyörű lakást kapunk.
Szerda délután még beugrottunk egy percre Washington belvárosába. Kocsival végigmentünk a Mall-on – ami Amerika egyik szimbóluma. Egy hosszú egyenes út, ennek mentén helyezkednek el a fontos múzeumok (Smithsonian) - ami mind ingyenes - és közintézmények. Az egyik végén van a Kapitólum, a másik végéhez közel a Fehér Ház és persze az emlékművek. Sajnos igazán kiszállnunk nem sikerült, mert mindenhol csak engedéllyel lehetett parkolni, vagy a csúcsforgalom idején kívül. A város egyébként nagyon kellemes, tényleg sokkal „kisvárosiasabb” hangulatú, mint általában az amerikai nagyvárosok a szó jó értelmében. Sok a kertvárosi övezet és nagyon zöld, sokkal európaibb hangulatúak az épületek, sehol egy felhőkarcoló.
Mivel ez lesz az új otthonunk ezért Washintonról még sokat olvashattok majd a későbbiekben is.
Este Anitáékhoz vendégek jöttek (Ági és Ron), István készítette a grill vacsorát. Ismét egy eseménydús nap.
 
 
Columbia-Washington DC-Baltimore – 19th August 2009, Wednesday
We spend 3 nights in Columbia with a colleague of my husband, Anita. They met on a conference a few years ago, and actually this was the trigger of our trip to the USA. Anita, István and the 2 year old Katica went out of their way to assist us in the first few days on the East Coast. First we went to the UMBC, so Karesz could meet his future colleagues. The most impressive, that he got an office immediately, and his name was printed on the door. We got his university card as well. Then we went to Washington DC to get a few things from our luggage from Enikő – maybe you remember this is where we spent our first night. Actually during our travelling we got great news from her, that since she is going to be teaching for half a year in Hungary we could rent her beautiful condo along with her car for a very friendly price.
This is just like a fairy tale, we were prepared to stay in an unfurnished basement and now we will be living in a wonderful neighborhood in a fully furnished beautiful place.
We also drove around the Mall, it was nearly impossible to stop during the rush hour, but at least we could catch a glimpse of all the important buildings. Washington DC is really different from the other large cities we have visited so far; it is greener and more “European” in a way, no skyscrapers. Since it is going to be our new home we will have plenty of time to explore this city.
In the evening István prepared some barbecue, and we enjoyed the company of other guests (Agi and Ron). Another busy day…

 

Szólj hozzá!

Címkék: washington columbia baltimore

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr861341157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása