HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Columbia-Baltimore - 2009. aug. 20. csütörtök

2009.08.27. 04:07 Eva Borsos

 

English version is below…

 
Ma Katicának nem volt bölcsőde. Karesz és Anita elmentek az egyetemre, majd dél körül István is elment dolgozni, mi pedig Katicával végigjártuk a környék összes játszóterét. Columbia egy nagyon kellemes város – amit úgy terveztek meg, hogy az ottlakók mindenhova el tudjanak sétálni (a boltba, a strandra, az iskolába stb.) A 7 „falu”-nak van egy-egy saját kis faluközpontja és van egy közös városközpont is. A település tulajdonképpen egy erdőben van, egy patak mentén, ahol napközben láttunk szarvasokat a házak között és a séta során még gémet is egy tóban. Nagyon idillikus. Miután Katicával kijátszottuk magunkat hazafelé elaludt a babakocsiban és jól nevelt gyerek lévén 3 órát aludt.
Amikor Kareszék megjöttek Anita ismét egy remek ebédet készített nekünk (nem is tudom mikor volt ideje előkészíteni mindent a gyerek és a munka mellett – lehet, hogy néhány manó dolgozik éjszakánként ebben a házban :- )
Majd elmentünk felfedezni Baltimore-t. A város rövid ideig az ország fővárosa volt, de sokkal inkább kikötői múltjáról híres. A skipper típusú gyors vitorlás hajók innen származnak és ma is áll a kikötőben 4 „múzeum” hajó, amit meg lehet látogatni, többek között egy tengeralattjáró. Később majd megnézzük őket és mesélünk.
A belvárost az elmúlt néhány évben nagyon szépen felújították, tényleg nagyon kellemes környékek vannak, de egyes városrészek kifejezetten veszélyeseknek számítanak még mindig. Hazafelé át is hajtottunk néhány rosszabbnak mondott környéken és elég izgalmas volt belegondolni, hogy akár ott is lakhatnánk…
 
Columbia - Baltimore – 20th August 2009, Thursday
 
Today was a day off in the daycare of Katica. Anita and Karesz went to the university, István left around noon as well. Then we went to explore all the playgrounds with Katica. Columbia is a planned city. It is composed of 7 “villages”, each has its individual center and there is a common city center as well for the 7 smaller units. The idea is that people can walk to everywhere (school, shopping center, pool etc.) The settlement is actually along a small creek and in the “forest”. We have met some deer, squirrels and even a crane. On the way home Katica fell asleep and she is such a wonderful child that she was sleeping 3 hours.
Once Anita and my husband returned Anita prepared another fabulous lunch. I am pretty sure there are some little wee people working during the night in this house, otherwise it would be impossible to handle all the things she is handling.
We had our first visit to Baltimore this afternoon; we have seen the inner harbor which is quite friendly. We also seen many ships to commemorate the tradition of the port of Baltimore – we will go back sometimes to see them from inside. On the way home we drove through the “dangerous” part of the city and we felt very fortunate that we do not need to live here in one of the basements…

Szólj hozzá!

Címkék: washington columbia baltimore

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr291341158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása