HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

Washington - 2009. aug. 29. péntek

2009.08.31. 05:12 Eva Borsos

English version is below…

 
Szerdán és csütörtökön Enikő bemutatott minket a házban – ez egy sok száz lakásos társasház, ami kicsit úgy néz ki, mint egy szálloda. A földszinten porta van és csak kulcskártyával lehet bejönni a házba és a garázsba is. A szállodai hangulatú előtérben van egy kis közért és egy étterem, ahonnan rendelni is lehet és felhozzák a lakásba a vacsorát.
Mi a 22. emeleten lakunk – persze a földszint itt az 1. emelet, néhány emeletnyi parkoló, majd a 13. emeletet kihagyják babonából, de így is egészen lenyűgöző a kilátás. A lakásban van 2 hálószoba, egy dolgozószoba, nappali, étkező, kellemes méretű konyha és egy szuper terasz. Mindez minden luxussal felszerelve a legszebb herendi étkészletet is beleértve, szuper könyvgyűjtemény, internet kapcsolat és a tévén kb. 1000 csatorna fogható. A mosó- és szárítógépek emeletenként vannak elhelyezve. A tetőn (25. emelet) van egy medence – amihez 3 dollárért kell belépőt venni és csak addig működik, amíg jó idő van, valamint egy ingyenes edzőterem, szauna, könyvtár és óriási napozó terasz.
Enikő szintén ránk hagyta gyönyörű zöld Chrysler Concorde kocsiját – ami lényegesen nagyobb, mint a Toyotánk volt. Elvitt minket a környéken mindent megmutatni, hogy hol érdemes bevásárolni, valamint bemutatott minket a sétáló csoportjának, akik hetente háromszor reggel 45 percet együtt gyalogolnak, meglehetősen gyors ütemben, majd együtt kávéznak a helyi kis kávézóban. A „faluközpontban” – ami tulajdonképpen egy otthoni kulturház szerepét tölti be – vannak ingyenes könyvklubok, koncertek és egyéb események, valamint fizetős kurzusok (nyelv és mozgás főként).
Csütörtökön este kivittük Enikőt a reptérre.
Pénteken kicsomagoltunk közel 6 hét után. Hát ez egy mennyei érzés volt. Karesz ma már sokáig dolgozott a UMBC-n, és én is nagyon sok mindent intéztem, de igazából a jövő hét lesz az első tényleges munkahét.
 
Washington DC – 26-29th August 2009, Friday
 
In the last 3 days Enikő introduced us in the house and showed us around in the neighborhood. This condo building is one of the largest with 800 apartments, a swimming pool on the top (you need a ticket for 3 dollars, but still), a gym, sauna, library and a sun deck for free. We are living on the 22nd floor and the view is really awesome. The condo itself is beautiful as well, and we have a fully equipped kitchen so I can cook again!
Enikő also trusted on us her Chrysler Concorde car, which is much larger then the Toyota we had so far. She also introduced us to her morning walking group, so we can join them 3 times a week now to do some walking in the neighborhood.
On Thursday evening we took her to the airport and then after 6 weeks of our arrival to the USA we finally unpacked our suitcases. It is a really nice feeling to settle down…

Szólj hozzá!

Címkék: washington

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr971349887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása