HTML

Eva - Karesz US Trip

San Diegotól Baltimore-ig és még azon is túl... 2009. július 18. - december 5.

Friss topikok

Linkblog

San Diego – Los Angeles - 2009. júl. 24. péntek

2009.07.28. 07:40 Eva Borsos

English version is below…

 
Ez az utolsó napunk San Diegoban, ami azt jelenti, hogy csomagolni kell.
Délelőtt még egyet úsztam a medencében, aztán meglátogattam kedvenc városrészemet, a Balboa parkot. Ez a városrész tényleg elbűvölő. Megnéztem néhány fotót a fotó múzeumban, majd a Timken Galériát, ami egy nagyon mini képzőművészeti gyűjtemény – főként európai festményekkel. Megtaláltam a nemzetek háza között a magyar házat és megtudtam, hogy San Diego első sheriffje magyar volt, Haraszthy Ágoston.
A tűző napfényben meghallgattam egy orgona koncertet – az egyik legnagyobb amerikai orgona is itt található a parkban egy nagy szabadtéri „arénában”.
 
Este 7-kor vettük fel a kocsit. Hosszas válogatás után végül a National nevű autóbérlő céget választottuk, náluk egy nagyon jelképes felárért vihetjük át az autót egészen a keleti partig. Amikor megérkeztünk a kölcsönzőbe, a mi kategóriánkban (középkategória) már csak 2 autóból lehetett választani. Egy nagy csomagterű KIA és egy miniatűr (!) csomagterű Toyota várakozott a parkolóban. Az utóbbiról kiderült, hogy ez egy hibrid autó, azaz működés közben áramot termel és a hagyományos motor mellett villanymotor is hajtja. Így összességében feleannyit fogyaszt, mint más hasonló méretű autók. (45 mérföldet tud menni egy gallon benzinnel – rövid számítás után ez olyan 5 liter/100 km.) A csomagtér pedig azért olyan pici, mert itt vannak elhelyezve akkumulátorok. A zöld gondolat nagyon megtetszett, de kb. 30 percbe tellett mire minden csomagunkat (kemping cuccok + egy hónapra való egyéb cucc) elrendeztük.  Karesz szervezőkészségére volt szükség, hogy néhány táska szétpakolásával a dolgokat egyenként elrakva minden köbcentimétert kihasználjunk.
Vezetni sem volt triviális. Egyrészt egy nagy „power” feliratú gomb megnyomására indul és a piros lámpánál általában leáll és olyan halkan megy, hogy alig hallani. Egy nagy kijelzőn lehet követni, hogy éppen áramot termel, vagy honnan használja fel az energiát. Természetesen automataváltós – a váltó egy pici kar a kormány mellett és persze így kuplungra sincs szükség.
 
Első utunk Los Angelesbe vezetett Ági barátnőmékhez, akiket, már egy jó ideje nem láttunk. Ági, Dezső és a 2 éves Ádám, akivel most ismerkedtünk meg egy kellemes kertvárosi részén laknak a városnak. Remek vacsival vártak minket és persze hajnalig beszélgettünk.
 
San Diego – Los Angeles – 24th July 2009 Friday
Our last day in the beautiful San Diego. I tried once more the wonderful pool then I visited my favorite part of the city – Balboa Park. This place is really unique. I visited the tiny but exquisite Timken Gallery (mostly European artists) and went to see some old photographs in the Photo Museum. I have also discovered the Hungarian House among the little national houses (did you know that the first Sheriff of San Diego was a Hungarian? Hungarians are everywhere! You better watch out for them!) I also enjoyed a short organ recital in the open air organ concert “hall”.
We picked up our car at 7 pm. After a long search we have selected National Car rental agency, here for a very small surcharge we can take the car all the way to Baltimore.
Once we get there, only 2 mid size car was waiting for us. One was a KIA with a big boot, the other one was a Toyota with the tiniest ever boot. Then we realized that this one is a hybrid, so it actually generates some energy while driving and the average consumption is 45 miles per gallon!  We really liked this “green” car, so we decided to dismantle our luggage and in about half and hour we could fit in everything (our hiking gadgets and all the things we need for a months). Most of the boot is actually used by the batteries!
 
Our first adventure was to get to Los Angeles to stay with our friends: Ági, Denis and Adam who is only 2 and this was the first time we met him. It was quite late by the time we get there. We got a great dinner and we chatted till quite late.

Szólj hozzá!

Címkék: usa san diego los angeles kocsibérlés

A bejegyzés trackback címe:

https://ustrip.blog.hu/api/trackback/id/tr141272890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása